Slitstarkt golv

Söker du efter ett slitstarkt golv som klarar av en tuff vardag? Då vill vi tipsa dig om ett golv som klarar av hårt slitage och som dessutom är underhållsfritt.

Varierande träslag

Laminatgolv är golvet som du då bör kika lite närmare på. Det här är ett oerhört prisvärt golv och om du väljer ett som liknar trä, syns det oftast ingen skillnad mot det äkta trägolvet. Utbudet av laminatgolv är gigantiskt och det finns många olika stilar att välja mellan. Laminatgolven som ser ut som trä är väldigt populära och de finns i olika träslag så som ek, bok, tall, furu, valnöt och kastanj. Ek är det allra vanligaste valet, men även bok är mycket omtyckt. Om du hyser en kärlek till den skandinaviska designen med sina ljusa träslag bör du titta på just bokträ, men även på furu.
Ett annat populärt val är att välja laminatgolv som ser ut som klinker eller kakel.

Olika typer av laminatgolv

Det finns olika typer av laminatgolv och alla har de sina specifika egenskaper. Vi gör en snabb genomgång! Texturerade laminatgolv ser ut som golv av lövträ medan släta laminatgolv ger ett elegant och modern utseende. Högblanka laminatgolv har, som namnet antyder, en glänsande finish och fiskbenslaminatgolv efterliknar den omtyckta och klassiska fiskbensparketten som är så otroligt vacker. Vattentåliga laminatgolv är det ultimata valet när du behöver ett golv som tål väta bra.
En stor fördel med laminatgolv, förutom att de är slitstarka och mycket prisvärda, är att de är otroligt enkla att underhålla. De kräver i princip inget underhåll alls, förutom den vanliga rengöringen. Dammsug regelbundet för att hålla golvet fritt från damm och smuts. Det är viktigt för att inte ytan ska repas. När du vill rengöra på djupet använder du dig bara av en vanlig mopp och blandar i ett milt rengöringsmedel i skurhinken. Tänk på att inte använda överdrivet mycket vatten.